Fish

Thursday, October 20, 2011

10 Komputer Riba (Laptop) Paling Mahal di Dunia 2011

Sebut ja benda ni boleh dikatakan hampir setiap rumah memilikinya..mcm periuk nasi la..mesti ada..sebab da jadi satu keperluan..tapi tahukah anda dalam banyak-banyak jenama tu apa yang paling mahal..aku beli Acer harga RM2,500.00 ja..itu ja yang aku mampu...tak sampai setahun da turun harga RM1,700.00. Rugi buat aset benda ni..bagus buat rumah..huhu...di bawah ni adalah 10 jenama dan jenis laptop yang paling mahal di dunia...


10. Acer Ferrari 1100
Harga $3000.00 = RM9402.00
1.00 USD =3.14100 MYR
Acer Ferrari kelihatan dibina istimewa dengan cahaya ultra dan rangka gentian karbon tahan lama. Untuk spesifikasi itu telah disematkan MAD Turion X2 Dual-Core CPU, 4GB RAM dan WiFi Draf-n yang akan membuat persembahan dengan seberapa segera. Seperti yang anda perolehi notebook Ferrari ini bernilai sekitar $ 3000. Acer Ferrari adalah salah satu yang paling mahal di dunia.


9. M6400 Dell
Harga $3000.00 = RM9402.00
Notebook Dell ini adalah notebook dengan kuasa sebenar. Menggunakan Intel Core 2 Duo Quad Core dengan prosesor Extreme Edition untuk analisis kompleks dan menawarkan 16GB memori DDR3 1066MHz yang cepat untuk set data yang besar dan mempunyai 1GB memori grafik. Komputer riba prestasi yang tinggi ini boleh diperolehi pada harga yang berpatutan sekitar $ 3000.

8. Toshiba Qosmio G35-AV660
Harga $3500.00 = RM10,993.50
Laptop HD DVD Dengan 2.0 GHz Core 2 Duo, 2GB RAM, 240GB HDD RAID 0 dan Nvidia GeForce Go 7600, ia adalah sebuah komputer yang baik di samping menjadi pemain DVD HD baik dengan 17 - inci (1920 × 1200). Ia menelan belanja kira-kira $ 3,500, jumlah wang yang besar untuk anda mempunyai laptop dengan hiburan yang baik.


7. Lenovo ThinkPad W700ds
Harga $4500.00 = RM14,134.50
Selain mempunyai skrin komputer riba 17 inci biasa ia juga mempunyai satu skrin LCD terletak di tarik menengah daripada skrin utama dan boleh digunakan dalam program-program seperti Excel dan CAD untuk carta dan rajah. Skrin boleh digunakan untuk aplikasi paparan seperti Skype atau pemanggil segera. Notebook ini dilengkapi dengan 2.53 GHz QX9000 Core 2 Quad Extreme, 4GB RAM, hardrives kembar 5200rpm 250GB.

6. Alienware Area 51
Harga $5000.00 = RM15,705.00
Siapakah yang mengatakan bahawa laptop tidak boleh digunakan untuk perjudian tegar? Laptop anggun dan bergaya ini menggunakan Intel Core 2 Extreme teknologi dan paket di NVIDIA ® GeForce ® 9800M GT di SLI ® konfigurasi dengan dua GPU sehingga 1GB ingatan berdedikasi. 1TB (TeraByte) penyimpanan ia mempunyai kelajuan yang tinggi dalam konfigurasi RAID 0 dan lain-lain dengan pilihan penyimpanan bijak. Sistem ini dilengkapi dengan Vista dan anda boleh merakam TV dan filem HD dengan penggunaan Tuner TV.

5. Extreme Rock SL8
Harga $5000.00 = RM15,705.00
Extreme Rock SL8 laptop terpantas di dunia. Dengan Intel Core 2 Quad Processor, NVIDIA 9800M GPU dalam SLI dan 8GB RAM yang mengejutkan. Ia menelan belanja kira-kira $5000 yang setanding dengan prestasi.

4. Voodoo Envy H: 171
Harga $8500.00 = RM26,698.50
Jika anda ingin laptop dengan prestasi sebenar dan kelihatan sesuai dengan gaya anda, anda boleh memilih Voodoo yang akan memberikan prestasi tinggi dengan Intel Core 2 Extreme X6800, 4GB chunky RAM, twin Nvidia Quadro FX Go 2500m grafik chipset, webcam 1.3MP, dua cakera keras 250GB, 7-in-1 memori kad reader, dua lapisan DVD RW dan resolusi tinggi 1920 × 1200 17-inci skrin. Anda boleh memilih daripada 24 warna kerangka.

3. Ego for Bentley
Harga $20,000.00 = RM62,820.00
Ia menelan belanja kira-kira $ 20,000 prestasi sebenar notebook tidak terlalu tinggi, komputer riba ini hanya mempunyai 64 bit CPU untuk Vista 64 bit dan 160 GB HDD.

2. Tulip E-Go Diamond
Harga $355,000.00 = RM1,115,055.00
Tulip menggambarkan dirinya sebagai komputer riba mewah yang paling dikehendaki di dunia. Notebook ini berharga sekitar $355.000.00. Krom dan membuat ia melengkung bulat yang serupa dengan beg tangan wanita. Ia juga mempunyai lapisan yang diperbuat daripada kulit.


1. Luvaglio
Harga $1,000,000.00 = RM3,141,000.00
Harga komputer riba ini adalah satu juta dolar. Laptop ini adalah hanya satu di dunia dan pembeli boleh menyesuaikan pilihan logam berharga, kulit. Beberapa ciri-ciri yang disuntik dalam 128 GB pemacu pepejal jelas, MP3 player, dilengkapi dengan stik USB.

Jadi sapa yang banyak duit tu ble la angkat Luvaglio..Wat aset..Kalau di tengok yang mahal memang kecil diri ini adanya..tapi bila tengok pula bagi orang yang tak mampu memiliki syukur sepatutnya pada ALLAH..

2 comments:

  1. Saya dah pun beli satu laptop Luvaglio ni. Hu hu

    ReplyDelete
  2. saya salut dengan artikel bapak dan semoga bisa menjadi pembelajaran bagi murid saya

    ReplyDelete